«Έφυγε» ο Γιώργος Σιπητάνος, στέλεχος του αντιδικτατορικού αγώνα

April 28, 2009 at 3:40 am Leave a comment


Πέθανε ξαφνικά το μεσημέρι της Δευτέρας από εγκεφαλικό, σε ηλικία 70 ετών, το στέλεχος του «114» και του αντιδικτατορικού αγώνα, Γιώργος Σιπητάνος.

Ηγετικό στέλεχος του φοιτητικού κινήματος στη Θεσσαλονίκη με πλούσια και σημαντική δράση στον αγώνα του «114», στον ανένδοτο αγώνα για τον εκδημοκρατισμό των Πανεπιστημίων. Έδωσε μάχες κατά των παρακρατικών οργανώσεων στη Θεσσαλονίκη, διακρίθηκε στη Σχολή Νομικών και Οικονομικών Επιστημών Θεσσαλονίκης, από την οποία πήρε πτυχίο.

Ήταν ιδρυτικό στέλεχος της Νεολαίας της Ένωσης Κέντρου, της Ελληνικής Δημοκρατικής Νεολαίας (ΕΔΗΝ) και της Δημοκρατικής Άμυνας στη Θεσσαλονίκη. Στη δικτατορία συνελήφθη από τους πρώτους και βασανίστηκε άγρια. Στη δίκη του κλιμακίου Θεσσαλονίκης της Δημοκρατικής Άμυνας, με συγκατηγορούμενους τους Στέλιο Νέστωρ, Παύλο Ζάννα, Σωτήρη Δέδε, Κώστα Πύρζα και Αλκη Μαλτσίδη, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6 χρόνων και εξέτισε την ποινή του στις Φυλακές της Αίγινας, του Επταπυργίου (Γεντί Κουλέ) και της Κέρκυρας.

Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και ήταν ένας από τους πρώτους 11 που διαγράφηκαν το 1975. Στέλεχος της Σοσιαλιστικής Πορείας και του ΣΥΝ.

Αγαπητός σε όλους, ξεχώρισε για τη σεμνότητα του, καθώς δεν μίλησε για τον εαυτό του, ούτε εξαργύρωσε τους αγώνες και την πορεία του.

Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη, 28 Απριλίου, στις 4.30μμ από το ναό Μεταμορφώσεως στην Καλαμαριά.

Entry filed under: Σιπητάνος Γιώργος.

Πέθανε το «Χρυσό Κορίτσι» της τηλεόρασης, Μπία Αρθουρ Απεβίωσε η μεγάλη χορεύτρια του μπαλέτου Μπολσόι, Αικατερίνα Μαξίμοβα

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

April 2009
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Most Recent Posts


%d bloggers like this: